Luyckx schiet mis. KUSTERMANS PAKT EN DESSEL GAAT DOOR NAAR DE 4DE RONDE!

Efekia trapt hard binnen, Maes zit er nog aan maar kan niet keren, 6-5

Van De Geuchte trapt binnen, 5-5

Vansimpsen trapt perfect binnen, 5-4

Elewaut trapt te zacht en Kustermans pakt!, 4-4. Vanaf nu zal het om en om trappen zijn.

Janssens trapt goed raak, 4-4

Janssens moet deze binnen trappen, anders is het meteen gedaan.

Joos trapt simpel raak, 3-4

Lenaerts trapt hard door het midden binnen, 3-3

De Bruycker trapt raak, 2-3

Gerits trapt in de bovenhoek, 2-2

Waeghe stuurt Kustermans wederom de verkeerde hoek in, 1-2

Smet schiet door het midden raak, 1-1

Munoz Herrera schiet koeltjes binnen, 0-1

Tilburgs mist, Maes pakt meteen.

Tilburgs gaat de eerste penalty trappen voor Dessel.

90′ De match is gedaan en we gaan naar strafschoppen!

90′ Gele kaart voor Caryn.

90′ Nog een reuzenkans voor Gent, Elewaut wordt op links gelanceerd en lijkt vrij voor Kustermans te kunnen schieten, maar glijdt uit en de bal vliegt over en naast.

Het lijkt hier op strafschoppen af te gaan, vermits een van beide ploegen in de laatste paar minuten nog iets kan forceren.

88′ Bij Gent komt Van Den Winckel in de ploeg voor Leemans.

86′ Kustermans redt Dessel hier. Na een slechte aanname van Tilburgs breekt Gent de zestien meter in, Lenaerts wordt uitgespeeld, maar met een uiterste reflex pakt Kustermans een op een met de voet.

85′ Een vrije trap voor Dessel op een kansrijke positie, het schot van Janssens is hard, maar wordt geblokt door een Gents been.

83′ Waeghe met een schuiver, Kustermans verwerkt in hoekschop.

82′ Een hoekschop van Gerits wordt door Lenaerts net naast het doel gekopt.

79′ Een schot van Verboven wordt gekraakt, de rebound wordt door Janssens net naast geschoten.

76′ Dessel rommelt zich de zestien meter in, de ontzette bal wordt ineens getrapt door Tilburgs, maar eindigt ruim over.

76′ Bij Dessel wordt Yagan vervangen door Efekia, iets meer power en snelheid in de ploeg zou nog weleens het verschil kunnen maken.

Een rommelige fase momenteel. Er is weinig goed voetbal te zien en er worden veel fouten gemaakt over en weer.

74′ Smet met een goede voorzet van de rechterkant, Vansimpsen kopt net over het doel.

69′ Bij Dessel komt Verboven in de ploeg voor Verbiest.

De match kan beide kanten opgaan op het moment. Zowel Dessel als Gent krijgen kansen en er is niet echt een ploeg die erbovenuit steekt.

64′ Gele kaart voor Dessel. Gerits probeert een strafschop te versieren, maar de arbiter trapt er niet in.

63′ Gent wisselt voor een eerste maal. Luyckx komt in de ploeg voor Van Der Beke.

59′ Gent probeert weer druk te zetten op Dessel en slaagt daar vrij aardig in. Dit keer kan Joos op rechts doorgaan en uithalen, zijn schot wordt gepareerd door Kustermans en in de rebound trapt Waeghe ruim over het doel.

57′ Nu volgt een grote kans voor Gent, Tilburgs glijdt uit waardoor Gent eruit kan. Elewaut gaat op links de zestien meter in, maar zijn bal die wat tussen een voorzet en een schot zit gaat voorlangs.

49′ Dé kans voor Dessel om op voorsprong te komen. Yagan trekt met een goede actie het zestien meter gebied in, hij glijdt uit waardoor zijn schot per toeval bij de vrijstaande Vansimpsen terecht komt. Maes is uit positie en Vansimpsen hoeft maar binnen te trappen, maar op onbegrijpelijke wijze weet hij de bal nog tegen Maes aan te trappen. Dit had de 3-2 moeten zijn.

46′ We zijn begonnen aan de tweede helft, hopelijk een beter begin voor Dessel dan in de eerste.

Rust bij een 2-2 tussenstand. Gent begon de wedstrijd het beste, Dessel trok de stand vrijwel meteen recht. Hierna nam Dessel langzaamaan de regie over en kwam het ook verdiend op voorsprong, maar een fout op het middenveld en de penalty die erop volgt zorgen ervoor dat we met een gelijke stand van rusten.

40′ 2-2. Elewaut stuurt Kustermans naar de verkeerde hoek en schiet beheerst binnen.

39′ Penalty voor Gent, stom balverlies op het middenveld resulteert in een counter van Gent. Elewaut gaat diep en wordt foutief afgestopt door Remen.

38′ Op voorzet van Elewaut schiet Waeghe achtereenvolgens op de paal en in de rebound over.

35′ DOELPUNT DESSEL! Uit een hoekschop lijkt Lenaerts voorlangs te koppen. Bij de tweede paal komt Vansimpsen inglijden, maar Maes redt nog. Via zijn benen komt de bal echter bij Verbiest terecht, hij schiet tussen de benen van Maes door binnen.

32′ Dessel begint meer de overhand te nemen, maar is in de laatste fase vooralsnog heel slordig. Gent probeert het nog vooral op de counter op het moment. Uit een van die counters krijgt Munoz Herrera de bal op 20 meter van het doel, maar besluit met een rollertje in de handen van Kustermans.

25′ Gerits met een voorzet vanop links. De bal schiet door naar Vansimpsen bij de tweede paal, maar mede doordat hij wegschuift kan Maes zijn poging nog pakken.

22′ Munoz Herrera trapt net over het doel uit een vrije trap van op 20 meter.

21′ Uit deze hoekschop komt een grote kans voor Dessel. In de omschakeling lopen Yagan en Janssens op één verdediger van Gent af, maar door slordig spel komt ook hier geen vervolg op.

20′ Bijna weer een voorsprong voor de bezoekers uit Gent. Voorzet vanop rechts, Lenaerts kan bij de eerste paal nog net in hoekschop verwerken.

17′ Goede actie van Yagan op rechts gevolgd door een mooie voorzet, helaas niemand bij de tweede paal en de kans is verkeken.

15′ Schot van Elewaut vanaf de linkerkant, meter over het doel. Gent is in de beginfase de betere ploeg, is vinnig en legt veel kracht en energie in zijn spel.

14′ Hoekschop voor Gent. Caryn kopt goed naar de verre hoek, maar Janssens schiet voor de lijn weg.

3′ DOELPUNT DESSEL! De bal valt op de zestien meter lijn en Janssens schiet hem via een Gents been in de kruising.

2′ Gent begint voortvarend aan de match. Zet Dessel continu onder druk en komt ook vroeg op voorsprong. Een voorzet vanaf rechts, Smet staat even te slapen en Elewaut glijdt binnen.

1′ Vansimpsen heeft voor Dessel Sport afgetrapt voor het begin van deze bekercampagne.

De opstellingen van beide ploegen vanavond:

20807022_10212618358910519_269332250_o.jpg