Afgelopen! Dessel houdt knap stand en pakt, met het nodige geluk en vooral héél erg veel werklust en inzet, een mooi punt bij een van dé top ploegen in deze reeks! Een prachtig resultaat gasten!

90′ Liongola krijgt zijn tweede gele kaart en moet dus met rood van het veld. Hij was de hele wedstrijd al bezig met klagen op alles en iedereen en krijgt hier nu, na een protest aan de lijnrechter, de rekening voor gepresenteerd.

90′ De 90 minuten zitten erop. Er zullen nog wel een aantal minuten bij komen. Laten we hopen dat we de storm ook in deze minuten kunnen afweren.

86′ Een flipperkast in het Desselse doelgebied. De bal wisselt een aantal keer van speler, maar uiteindelijk is het een van de spelers van de thuisploeg die de bal over het doel lepelt. De thuisploeg gaat nu echt vol drukken voor die winnende goal.

85′ Gele kaart voor Peeters (Dessel) na een mooi staaltje toneel van Franco.

83′ Geukens wordt vervangen door Konneh. De jongeling zat vorige week voor het eerst bij de kern en maakt deze week ook meteen zijn debuut voor onze eerste ploeg.

81′ Dan moet het soms ook een beetje mee zitten. Voorzet van links. Mekkaoui schuift weg waardoor Liongola kan trappen. Hij trapt de bal tegen het hoofd van Mekkaoui, die op de grond lag. Even later een schot vanuit de tweede lijn, Geladé klemt ineens. Het is nu pompen of verzuipen voor Dessel in deze slotfase.

73′ Soumare moet gekwetst van het veld, Lemoine is zijn vervanger.

71′ De thuisploeg wisselt ook meteen hierna, Gobitaka wordt vervangen door Francotte.

70′ Mekkaoui komt in de ploeg voor Coeckelbergs, die een goede match achter de rug heeft. Het is voorin niet gemakkelijk in deze match, maar hij weet er toch met enkele mooie runs het beste van te maken.

69′ Gele kaart voor Cavus (Dessel) voor het protesteren na een overtreding.

66′ Wederom een geblokt schot van de thuisploeg dat in hoekschop gaat. Kan Dessel dit volhouden? De thuisploeg is nu met veel intensiteit aan het jagen op die openingstreffer.

63′ Twee hele grote kansen na elkaar voor de thuisploeg. Eerst heeft Gobitaka aan de tweede paal een vrije schietkans, nu is het geen Desselaar maar een van zijn medespelers die de bal blokt. Bijna meteen hierna een schot vanuit de tweede lijn dat naar de bovenhoek lijkt te gaan, Geladé pakt weereens uit met een mooie redding en houdt Dessel hier op een gelijke stand.

62′ Loshi wordt vervangen door Peeters.

60′ De thuisploeg is een sterke ploeg, maar is achterin nog weleens laconiek en niet scherp, dit keer kan Vanhaen onderscheppen en trappen van afstand, de bal rolt meters naast.

60′ Loshi probeert het eens van afstand, de bal heeft te weinig snelheid om Herman te verrassen.

56′ Gobitaka met een goede actie en even zo goed schot, wederom wordt de bal geblokt door een Desselaar.

51′ De thuisploeg komt bijna op een diefje op voorsprong. Ze beginnen weer fel en sterk, maar de arbiter laat nu doorspelen na een duidelijke fout op Coeckelbergs. De thuisploeg weet uit de eerstvolgende aanval enkele schoten te halen, maar deze worden allemaal geblokt door een Dessels lichaam.

46′ We zijn aan de tweede helft begonnen.

Rust in La Louviere. De thuisploeg is duidelijk een hele sterke ploeg met enorm veel voetballend vermogen. Maar op enkele momenten na staat Dessel als een huis en kon het via Vanhaen zelfs nog eens dreigen. Naar mate de rust in zicht kwam kreeg Dessel het weer moeilijker en kwam de klasse van de thuisploeg weer naar boven, dit resulteerde nog niet in hele grote kansen en dus staat er aan de rust nog een brilscore op het bord.

40′ Soumare trapt vanuit een moeilijke hoek, Geladé pareert met de vuisten.

38′ Een hoekschop wordt over de grond naar Azevedo gespeeld die ook uithaalt, Geladé ziet de bal over zijn kooi vliegen.

35′ Franco probeert het nogmaals van afstand, net als zijn eerste poging gaat ook deze hoog over.

31′ Loshi met slordig balverlies, Vanzo ontvangt en besluit van afstand te trappen, zijn schot gaat ver naast.

27′ Gobitaka combineert zich een weg door de Desselse verdediging, zijn schot eindigt in de handen van Geladé.

26′ Uitbraak van de thuisploeg. Vanzo schiet, Geladé duwt met een goede redding in hoekschop.

21′ Gele kaart voor Liongola (La Louviere). Hij had de bal wel, maar kwam ook met 2 benen vooruit in, net iets te fel.

19′ Franco trapt hoog over.

13′ Eerste kans voor Dessel zit er bijna meteen in. Na langdurig Dessels balbezit kan Vanhaen hard afdrukken, het lijkt een prooi voor Herman, maar de doelman laat de bal via zijn handen over het doel vallen.

6′ Snelle combinaties van de thuisploeg, Liongola kan van rechts trappen en zijn schot is hard, maar gaat ook naast.

1′ We zijn aan de match begonnen.

De samenstellingen van beide ploegen vanavond.