Afgelopen! Met pijn en moeite een terechte 2-1 zege! Het zou ons niet verbazen als de kansenverhouding in de richting van een 15-4 gaat.

90′ De bezoekers spelen alles of niets, maar een schot van Mitu gaat ver naast en over. Een gelijkspel zou ook veel teveel zijn voor de ploeg uit Aalst.

87′ Geel voor Tilburgs.

85′ DOELPUNT DESSEL! Als het voetballend niet wil lukken dan maar met een gelukje. Breugelmans kan via opnieuw een Aalster been raak trappen. Een zéér verdiende voorsprong, hopen dat we het dit keer vast kunnen houden.

83′ Yala Lusala wordt vervangen door Ntika.

Dessel zit in een slordige fase, die 1-1 was een aardige tik. Aalst is nog steeds niet de betere ploeg, maar het kick and rush voetbal wat ze spelen heeft vooralsnog wel zijn effect in de score.

81′ Mitu krijgt geel voor een schwalbe.

77′ Je ziet het aankomen. Dessel verzuimt veel te scoren en Aalst maakt via De Rock gelijk, 1-1.

75′ Het lijkt soms wel een kermis hier in Dessel, voor een euro mag je schieten. Dit keer is het Njengo die op een pass van Gerits een redelijk grote kans heeft, Van Den Noortgaete redt.

74′ Tilburgs kan vrij aanleggen bij een afvallende bal, ruim over. In de rugby was het 4-0 geweest, nu blijft het 1-0.

71′ Bij Dessel wordt Yagan vervangen door Njengo.

71′ Slap schotje van Bangoura in de handen van Kustermans.

70′ Bij Aalst komt Bangoura in de ploeg voor Marmitte.

69′ Geel voor Verstraeten. (Aalst)

69′ Het tempo gaat omhoog, dat komt het spel niet altijd ten goede. Ook de arbiter heeft met momenten moeite om te volgen.

65′ Geel voor Janssens. (Dessel)

64′ Een vrije trap in kansrijke positie van Janssens wordt door een verdediger van Aalst op de eigen lat gewerkt. In de rebound kan Vansimpsen net niet goed genoeg bij de bal.

Omdat Dessel keer op keer vergeet de match te beslissen geloven ze er bij Aalst nog in. Er zit meer scherpte en passie in het spel. Vooralsnog niet genoeg voor grote kansen, maar Dessel moet hier wel mee oppassen.

59′ Slordigheidje bij Dessel. Mitu met een hoge voorzet van de rechterkant, maar Kustermans kan plukken voor De Coninck erbij kan.

57′ Mitu wordt weggestuurd op rechts en legt terug op De Coninck, hij schiet van een meter of 18 ruim over.

54′ Uit een hoekschop van Janssens kopt Vansimpsen goed naar de eerste paal, Van Den Noortgaete redt met de voet.

53′ Dessel gaat verder waar het gebleven was. Nog geen grote kansen, maar ze zijn wel beter. Aalst is wel iets feller uit de kleedkamer gekomen, maar dat levert nog geen gevaar op.

46′ We zijn begonnen aan de tweede helft. Bij Aalst is Mertens vervangen door De Man.

Rust in het Armand Melis Stadion. Dessel verzuimt de match al voor de rust te beslissen, 1-0 ruststand.

42′ Tilburgs had iets moois in gedachten. Hij neemt de afvallende bal uit een hoekschop ineens op de slof, meter over het doel.

39′ Marmitte werkt de bal op het middenveld weg met een stijlvolle omhaal, dat is voetballend gezien het hoogtepunt voor Aalst deze eerste helft.’ 

34′ DOELPUNT DESSEL! Breugelmans brengt de bal vanaf links voor, een verdediger van Aalst trapt naast de bal en Janssens staat paraat om via een Aalster been raak te schieten. 

34′ Hoekschop nummer 538 voor Dessel, ook hier vooralsnog geen doelpunten uit.

32′ Hoekschop van Janssens, Remen kopt in de handen van de doelman.

Dessel is dominant op het moment. Eendracht Aalst probeert er via lange ballen en counters uit te komen, maar hier komt nog niets van terecht. Het wachten is momenteel op de 1-0.

29′ Vansimpsen is, zacht uitgedrukt, uiterst ongelukkig vanavond. Wederom een perfecte voorzet van Janssens op een geheel vrijstaande Vansimpsen, maar zijn kopbal van dichtbij gaat door het midden op de vuisten van Van Den Noortgaete.

24′ Gele kaart voor Lenaerts. (Dessel)

22′ Dessel is duidelijk de betere ploeg op het moment, maar maakt zijn kansen niet af. (dat hebben we eerder gezien) Yagan met een hele goede actie op de rechterflank voorbij een aantal spelers van Aalst, maar Breugelmans kan zijn pass uit moeilijke positie helaas niet afmaken.

12′ Vansimpsen had hier de 1-0 moeten maken! Janssens met een perfecte voorzet van de linkerkant, Vansimpsen staat vogelvrij maar kopt op onbegrijpelijke wijze naast.

9′ Na een scherpe voorzet van Smet kopt Vansimpsen op de vuisten van Van Den Noortgaete, maar hij wordt afgevlagd voor buitenspel.

4′ Een afvallende bal valt voor de voeten van Tilburgs, hij raakt de bal verkeerd en zijn schot gaat ver naast.

2′ Janssens hoopt een penalty te versieren, maar de arbiter heeft het door en laat verder spelen. In de tegenaanval is Mitu weg over links, zijn schot eindigt in het zijnet.

1′ Via Ofori komt de bal bij Janssens, zijn voorzet vanop links is net te scherp voor Vansimpsen.

1′ We zijn aan de match begonnen.

De opstellingen van beide ploegen vanavond:

21534698_10214757056069427_925132051_o