Afgelopen. Dessel verliest toch wel lichtelijk onterecht met 3-2. Een match met veel kansen aan beide kanten waar een gelijkspel terecht was geweest.

90′ Efekia komt in de ploeg voor Ofori.

87′ Dessel speelt va banque. Alles op de aanval en op de tegenstoot weet Knokke daar wel raadt mee. Hele grote kansen komen er niet meer van, maar dit is eerder omdat Knokke het heel slordig uitspeelt.

83′ Dessel krijgt geen grip op de lange en diepe ballen van Knokke. Dit keer is Dhondt weer door, Kustermans redt.

Waarna meteen door de stadionspeaker notabene ‘het is stil aan de overkant’ wordt gedraaid. Als we het aantal marginalen gaan tellen dan zijn we niet snel klaar hier in Knokke.

81′ Knokke pakt de voorsprong. Gesterkt door enkele arbitrale dwalingen en de wind in de rug loopt Staelens op een counter (hoe anders) dwars door onze verdediging heen, tikt de bal voorbij Kustermans en kan in een leeg doel binnenschuiven.

80′ Vosters komt in de ploeg voor Remen.

80′ Gerits kan op een diepe bal net zijn voet niet tegen de bal krijgen en een verdediger van Knokke kan opruimen.

77′ Gele kaart voor Dhondt.

72′ Op voorzet van Smet kan Janssens bij de tweede paal vrij uithalen, hij trapt echter weer te wild en de bal vliegt richting zee.

70′ Knokke wordt hier royaal geholpen door de arbitrage. Dhondt neemt de bal in de diepte mee met zijn arm, iedereen ziet het behalve de 3 mannen in het oranje. Vervolgens maakt hij fraai af, maar dit doelpunt had nooit mogen tellen.

69′ DOELPUNT DESSEL! Eindelijk is Vansimpsen vertrokken! Op voorzet van Yagan kan Vansimpsen kort voor het doel binnen koppen!

We krijgen wel heel sterk het idee dat de zoute zeelucht IQ verlagend werkt, als we zo eens rond eens luisteren. Eerlijkheid gebied wel te zeggen dat Dessel, vooral na de gelijkmaker, het heel lastig heeft.

66′ Bij Dessel komt Yagan in de ploeg voor Njengo.

63′ Het onvermijdelijke gebeurt. Knokke komt, uit een hoekschop, op gelijke hoogte. Serpieters kan vrij inkoppen en Janssens kan de bal bij de tweede paal ook niet meer tegenhouden. 

61′ Gele kaart voor Remen.

60′ Na een mislukte Desselse aanval is Knokke weer weg op de counter. Dit keer is het na een paar stations Coussement die bijna recht op Kustermans trapt. Als dit Knokke wat efficiënter zou zijn hadden ze hier allang (ruim?) voorgestaan.

58′ Vandewalle is weer weg op links en wordt met de zoute zeelucht in de rug naar het doel geblazen. Zijn goede voorzet wordt door De Cuyper om zeep geholpen.

Met momenten lijkt het hier op de tribune meer op een hele foute kroeg dan op een voetbalmatch, als je daar van houdt kan dat leuk zijn. Hier houden ze daar duidelijk van.

54′ Savaete ontvangt de bal een meter of 20 van het doel en haalt uit, Kustermans met de goede redding. In de rebound staat een van de aanvallers van Knokke buitenspel en wordt er afgefloten.

52′ Voorzet vanop rechts van Njengo. Bij de tweede paal staat Janssens alleen voor de doelman, ook hij trapt wild over.

52′ Scherpe voorzet van Smet, maar Breugelmans heeft de binnenkant van zijn voet nog niet gevonden, heel wild trapt hij uit een moeilijke hoek ruim naast en over.

46′ De tweede helft is begonnen. In de rust is bij Knokke De Rechter vervangen door De Cuyper.

Rust in Knokke, een zuinige voorsprong, maar het het ook zomaar andersom kunnen zijn.

45′ Dhondt vindt een beetje ruimte in het strafschopgebied, zijn harde schot gaat ruim naast.

45′ Vroege voorzet van Smet, Gerits is goed diep gelopen en trapt ineens, Paepe kan simpel rapen.

44′ Janssens neemt een afvallende bal ineens op de slof, over het doel.

36′ Nadat Janssens aan de ene kant een mogelijkheid om zeep helpt is Knokke er snel uit aan de overkant. Vandewalle kan door over links, zijn scherpe voorzet wordt door Dhondt slecht ingetrapt en Kustermans kan tegenhouden.

28′ Via de kluts komt een hoekschop voor de voeten van Lenaerts, maar zijn poging uit de draai is te slap om het Paepe lastig te maken.

25′ Knokke verprutst de grootste kans tot nu toe. Vandewalle wordt op links weggestuurd en kan alleen op Kustermans af, maar zijn schot gaat ruim over het doel.

24′ Knokke wordt gevaarlijk via een diepe bal. Coussement kan vanaf de rechterkant scherp voorzetten, maar iedereen tast mis en de bal rolt over de zijlijn.

22′ Goede actie van Njengo op rechts, een verdediger van Knokke kan zijn voorzet in hoekschop werken, hier komt verder geen gevaar uit.

18′ Dhondt snijdt een vrije trap scherp aan en bij de tweede paal gaat Savaete net onder de bal door, daar komen we goed weg.

12′ Bijna komt Knokke al gelijk. De Rechter kan van een meter of 15 vrij voor Kustermans uithalen, maar diezelfde Kustermans zorgt met een geweldige redding dat de voorsprong blijft staan.

10′ DOELPUNT DESSEL! Breugelmans gooit de bal voor en Janssens trapt ineens in de verre hoek binnen!

9′ Vandewalle gaat op links door tot op de achterlijn en legt dan terug op Staelens, zijn schot gaat ruim over.

3′ Een corner van de rechterkant wordt door een speler van Knokke ruim over gekopt.

 

1′ We zijn eraan begonnen.

Toch een wedstrijdblad kunnen vinden. De opstellingen van beide ploegen vanmiddag:

23023423_10213256352459959_1213130350_o