Afgelopen! Dessel wint over het geheel gezien verdiend van Lierse Kempenzonen, een mooie opsteker voor de bekermatch van woensdag tegen Moeskroen!

90′ In een scrimmage gaat de bal nog een halve meter voorlangs het Desselse doel.

90′ De arbiter laat wel heel lang doorspelen, maar we zijn nog steeds bezig.

90′ Nu weer een goede kans voor de bezoekers, uit een vrije trap. De bal wordt lang getrapt en door Vermeiren goed richting doel gekopt. Kustermans zit er nog met een handje aan en duwt de bal tegen de paal.

90′ Demba had hier de match alsnog in het slot moeten gooien. Hij krijgt de bal goed door van Versmissen, snelt zijn tegenstander voorbij en trapt richting de korte hoek in het zijnet, de bal raakte zelfs de paal misschien nog.

87′ Nog enkele minuten. De bezoekers zijn aan een slotoffensief bezig. Laten we hopen dat Dessel stand kan houden.

82′ Jutten wordt vervangen door Alaerts. Wederom onder luid applaus.

81′ Dessel had de match allang kunnen en moeten beslissen, maar de bezoekers leven nog. Al dan niet met hulp van de arbiter. Nu moet wel gezegd worden dat de beste kansen voor de bezoekers zijn. Een gelijkmaker hangt een beetje in de lucht.

78′ Breugelmans wordt, wederom onder enorm applaus, vervangen door Demba.

76′ Van Aerschot komt in de ploeg voor Da Silva.

73′ Een hoekschop van Dufour wordt door Rausin niet goed verwerkt, maar doordat hij de bal nog raakt kan Jutten net niet bij de bal.

70′ De moegestreden Vansimpsen wordt onder begeleiding van luid applaus vervangen door Versmissen.

67′ Beste kans voor de bezoekers tot dusver. Een indraaiende voorzet van Kindermans wordt door Vermeiren doorgekopt en eindigt op de deklat.

65′ Het spel ligt even stil voor een blessurebehandeling van Vansimpsen, waar de arbiter er bovenop staat maar wederom weigert te fluiten.

64′ Janssen trapt op de vuisten van Kustermans, Kargbo kopt in de rebound naast.

61′ Vermeiren lijkt betere opties te hebben, maar probeert het zonder resultaat van wel heel ver.

58′ De arbiter lijkt toch een beetje op de hand van de bezoekers. Na de gemiste rode kaart in de eerste helft had hij nu Dessel een strafschop kunnen en misschien wel moeten geven. Breugelmans wordt naar de grond getrokken, maar de arbiter ziet er dus niets in.

56′ De bezoekers doen iets terug. Een vrije trap van Kindermans vanaf de zijlijn wordt door iedereen gemist en valt aan de tweede paal verrassend binnen. Niet verdiend, maar misschien wel wat de bezoekers nodig hebben.

55′ Gele kaart voor Janssens. 

54′ Buyens en Nelissen worden vervangen door Janssen en Delorge.

53′ Rausin kan een schot van Janssens in twee tijden pakken.

52′ Moutawakil heeft iets moois in gedachten op een afgeslagen hoekschop, maar zijn poging gaat richting de BMX baan achter het stadion.

49′ Een schot van Dufour gaat via het voetje van Frans in de handen van de bezoekende doelman.

46′ We zijn aan de tweede helft begonnen.

Rust in Dessel.

43′ DOELPUNT DESSEL! Boujouh slingert na langdurig Dessels balbezit de bal voor het doel en het is Vansimpsen die met een prachtige kopbal in de verste hoek binnen legt!

40′ Jutten zet vanaf rechts voor nu, Vansimpsen lijkt binnen te koppen, maar het is Rausin die uitpakt met een goede save waar hij een zeker doelpunt mee voorkomt.

39′ Lenaerts kan een lage bal vanaf rechts niet onderscheppen, Buyens lijkt een redelijke kans te krijgen, maar raakt de bal totaal verkeerd.

31′ Smolders krijgt een gele kaart voor een zware fout met gestrekt been op Smet, hier komt hij heel goed weg want een rode kaart was hier absoluut meer op zijn plaats geweest. Het feit dat trainer en spelers van Lierse Kempenzonen hier nog tegen durven protesteren is ook iets waar je vraagtekens bij kunt plaatsen.

30′ Kustermans heeft geen probleem met een kopbal van Frans.

26′ Jutten speelt zich goed vrij, maar kan niet goed op doel besluiten. Zijn schot gaat over het doel.

24′ DOELPUNT DESSEL! Een voorzet van Boujouh wordt door Smet in het veld gehouden en voor doel gebracht. Rausin tikt de bal uit zijn gebied weg, maar aan de zijkant staat Breugelmans klaar om de bal hard ineens hard binnen te trappen!

21′ Frans legt een bal van achteruit richting de tweede paal, Smet zit mis en Da Silva trapt naast het doel.

20′ Janssens legt breed op Dufour, zijn poging ineens is moeilijk en gaat een meter naast.

19′ Kindermans trapt vanaf een meter of 25/30 op het doel, zijn schot daalt net te laat en eindigt boven op het doel.

17′ Gele kaart voor Vinck (Lierse Kempenzonen)

15′ Momenteel is het een rustige openingsfase. Dessel deelt aanvallend wat speldenprikjes uit en ook Lierse Kempenzonen probeert goed voetbal op het veld te leggen, maar goede kansen zijn er momenteel nog niet geweest.

8′ Een voorzet van Smet komt via Vansimpsen terecht bij Jutten, hij produceert een afzwaaier die een paar meter naast gaat.

5′ Vansimpsen trapt uit kansrijke positie over het doel, maar stond ook buitenspel en dus wordt de situatie afgefloten.

1′ Vansimpsen is toch wél aan de match begonnen. Dit gaat ten koste van Olongo, die op de bank begint.

1′ We zijn aan de match begonnen.

De samenstellingen van beide ploegen vanavond.

70449257_2451207295204329_4180601430828122112_n