Afgelopen. Dessel pakt een meer dan verdiende zege op verplaatsing en blijft mee aan kop in het klassement! De thuisploeg liet zien waarom het op dit moment onderin het klassement staat en kon Dessel op geen enkel moment in de problemen brengen vanavond. Ondanks het nieuwe Belgische record ‘lange ballen in de box trappen’ dat de thuisploeg vanavond wist te vestigen, wist dit op geen enkel moment generaal Kustermans en zijn soldaten te verontrusten. Zo neemt een soeverein Dessel met een prachtige score de drie punten mee terug naar Dessel.

90′ DOELPUNT DESSEL! De thuisploeg gooit bij een hoekschop iedereen naar voren en Dessel profiteert optimaal. Breugelmans steekt diep op Boujouh, die op zijn beurt breed legt voor Haddouchi die alleen nog maar in het lege doel binnen hoeft te leggen.

90′ In blessuretijd wordt uitblinker Ghislain vervangen door Haddouchi.

78′ Gele kaart voor Haagen (Dessel)

77′ Bij Dessel wordt Mathei vervangen door Geukens. De thuisploeg brengt Santens voor Dhondt.

74′ DOELPUNT DESSEL! Wederom een foutje van de thuisploeg en Breugelmans is de slimste van allemaal. Hij is er met bal vandoor richting achterlijn. Nu geeft hij laag voor en is het wederom Ghislain die aan de tweede paal binnen kan werken!

71′ Jalloh probeert het eens met zijn linker. Ook nu komt hier geen gevaar uit.

66′ Ook Tamsin trapt uit kansloze positie hoog over.

64′ Laleman trapt tegen de inlopende Breugelmans aan, maar gelukkig voor de doelman botst de bal terug in zijn voeten.

63′ Een schot van Dhondt gaat over het doel.

61′ Lenaerts haalt de turbo weer even naar boven en is mee opgekomen. Hij snoept Tamsin de bal af en besluit van afstand een meter naast.

60′ Bij de thuisploeg komen Chesnel en De Smul in de ploeg voor Van Marcke en Zutterman.

60′ Gele kaart voor Van Hyfte.

59′ Peeters wordt vervangen door Lenaerts, hij gaat vlak voor de verdediging spelen. Er wordt zo ook nog iets meer defensieve zekerheid ingebouwd, tegen de vele lange ballen van de thuisploeg.

56′ Jalloh met een goede actie en voorzet naar de tweede paal, niemand van Mandel is gevolgd om binnen te werken.

55′ Gele kaart voor Breugelmans (Dessel) en Van Marcke (Mandel)

53′ Boujouh draait een bal richting tweede paal. Ghislain trapt in eerste instantie nog mis, maar kan in tweede instantie wel goed trappen. Helaas verdwijnt de bal naast het doel.

49′ Een van de aanvallers van de thuisploeg (de rugnummers bij de thuisploeg zijn vanaf de tribune moeilijk te zien) wil met een boogje over Kustermans heen trappen, Haagen let goed op en kan ruim voor de doellijn wegwerken.

46′ We zijn aan de tweede helft begonnen.

Rust in Dessel. Een verdiende voorsprong tegen een thuisploeg die weliswaar een dubieuze strafschop mee kregen, maar deze op een formidabele manier gestopt zagen worden door Kustermans. Verder is het spel van de thuisploeg vooral achterin rondspelen en lange ballen naar voren geven. Tot nu toe staat Dessel verdedigend goed en geeft het niet veel weg. Laten we hopen dat de ploeg nog 45 minuten scherp kan blijven en daarnaast misschien op de counter een van de (vele) foutjes van de thuisploeg kan afstraffen, het is nog lang niet gespeeld hier.

43′ Jalloh kopt in de handen van Kustermans.

33′ Versmissen probeert het van heel ver ineens, maar trapt ook heel hoog over. In het American Football was dit 3 punten geweest, nu helaas geen.

30′ Kustermans pakt de strafschop, toch een vorm van gerechtigheid! Dhondt zet zich achter de bal, maar onze doelman weet waar de bal gaat komen en pakt de, niet eens zo slecht getrapte strafschop, geweldig laag uit de hoek!

28′ Strafschop voor de thuisploeg. Haagen wil een bal wegtrappen en een aanvaller wringt zich tussen speler en bal. Er lijkt weinig aan de hand, maar de arbiter wijst toch naar de stip.

26′ Breugelmans kan door op randje buitenspel, zijn harde schot gaat maar net voorlangs.

24′ Een schot van Mathei met zijn mindere linker brengt Laleman niet in de problemen.

22′ Breugelmans zet voor, Versmissen probeert de moeilijke bal ineens maar trapt hoog over.

17′ Versmissen met een scherpe bal op Mathei, Laleman komt goed zijn doel uit en kan tussen komen.

16′ Voorzet van Ferber, Jalloh kopt ver naast. Buiten het doelpunt is dit de eerste echte kans van de match.

8′ DOELPUNT DESSEL! Breugelmans wordt op links diep gestuurd. Hij geeft van de achterlijn perfect voor op het hoofd van Ghislain, die bij de tweede paal simpel binnen kan koppen.

1′ We zijn aan de match begonnen.

De samenstellingen van beide ploegen vanavond.