Afgelopen. Dessel verliest in Maasmechelen van een ploeg die niet veel beter speelde, maar efficiënter was en de foutjes achterin wel wist af te straffen. Al kunnen we ook zeggen dat Dessel een half basis elftal moest missen en dat vanavond helaas teveel bleek om op te vangen. Door dat de match van volgende week tegen Tienen verzet is naar 10 November, kunnen we genieten van een weekje extra rust. Geen overbodige luxe gezien alle gekwetsten in de ploeg.

87′ Baysal wordt vervangen door Brouwers.

86′ Matchwinner Mombongo wordt vervangen door Naudts. De Maasmechelse trainer wist in zijn voorbeschouwing te zeggen dat Dessel favoriet was omdat het flink geïnvesteerd had voor het seizoen. Maar als je de namen op het veld en de wissels van de thuisploeg ziet die gehaald zijn, dan kun je niet anders concluderen dat dit een heel mooi verzonnen verhaal is geweest voor de match.

83′ Massengo wil de combinatie aan gaan met Mombongo en krijgt de bal ook terug, maar zijn aanname is vervolgens te zwaar en Geladé kan de bal pakken.

82′ Een schot van Bounou gaat via Verbeek naast.

81′ Gele kaart voor Patro trainer Stijnen, die zich op een voor de voetbalwereld gekende manier weer vervelend aan het gedragen is naast het veld en hiervoor terecht bestraft wordt.

79′ Op een nieuwe hoekschop van Boujouh is het opnieuw Versmissen die kopt, nu is hij iets dichterbij, maar kopt hij in het zijnet.

77′ Vanhaen wordt vervangen door Cheprassov. We zagen gelukkig dat het Oleg is die het veld in kwam, want de stadionomroeper wist de naam niet uit te spreken. Iets wat hij met 90% van de namen heeft vanavond overigens, zeer opmerkelijk.

74′ Op hoekschop van Boujouh kopt Versmissen over.

72′ Kenne komt bij de thuisploeg in het veld voor Boonen.

70′ De thuisploeg pakt een dubbele voorsprong. Op een van hun spaarzame counters kan Bounou zich te makkelijk vrij spelen en door spelen op Mombongo, hij staat centraal helemaal vrij en hem hoef je die kans geen twee keer te geven. Hij trapt beheerst in de verste hoek binnen.

69′ Een schot van Bounou rolt ongevaarlijk voorlangs.

68′ Cinti wordt vervangen door Demba. Die na lang blessureleed zo zijn rentree maakt in de eerste ploeg. Laten we hopen dat hij voor wat meer gevaar kan zorgen voorin.

64′ We hebben de arbiter deze match nog niet genoemd. Dit is dezelfde arbiter als in de thuismatch tegen Heist. Hij maakt geen grote fouten, maar net als in de match tegen Heist laat hij zich kenmerken door voor het minste of geringste af te fluiten en zelfs het voordeel niet af te wachten. Tempo is hierdoor dan ook onmogelijk in het spel te krijgen.

62′ Na een foutje bij Dessel op het middenveld is Bounou ervandoor. Hij steekt Mombongo diep en die lijkt alleen op de doelman af te kunnen. Zijn keuze om vervolgens een rode kaart uit te willen lokken, ten koste van Sols die goed mee terug liep, door middel van een duik is dan ook een vreemde. De arbiter trapt er gelukkig niet in.

60′ Vanhaen laat zich de bal te makkelijk afsnoepen door Bounou, maar voordat de aanvaller kan afdrukken gooit Haagen zich voor de bal.

56′ Een schot van Geukens levert geen problemen op voor Belin.

47′ Gele kaart voor Dijkhuizen (Patro)

46′ We zijn aan de tweede helft begonnen. Hopelijk kan Dessel een tandje bijschakelen en nog een resultaat wegslepen uit Maasmechelen. Bij Dessel is Geukens in de ploeg gekomen voor Haddouchi.

Rust in Maasmechelen na een neutrale eerste helft. De thuisploeg komt iets na het half uur op voorsprong nadat het een van de spaarzame kansen weet af te maken. Het is voor Dessel lastig om een opening te vinden in de stevige defensie van de thuisploeg. Daarbij moeten we ook zeker niet vergeten dat Dessel een hele lijst aan spelers moet missen met blessures en daardoor ook de nodige automatismen en stootkracht moet missen vanavond.

38′ Gele kaart voor Baysal (Patro)

38′ Een schot van Haddouchi met zijn linker vliegt in de handen van Belin.

36′ Een voorzet van Verbeek vliegt zo boven op de deklat en over, al moet daarbij gezegd worden dat het er gevaarlijker uit zag dan het daadwerkelijk was.

33′ De thuisploeg pakt de voorsprong. Mombongo wordt diep gestuurd en trapt hard langs Geladé in het doel. Op basis van de kansen kun je dit een verdiende voorsprong noemen. Op basis van de eerste helft tot nu toe niet, maar de thuisploeg staat wel op voorsprong.

30′ We zitten op het half uur. We kunnen zeggen dat het een vrij neutrale match is tot nu toe. De thuisploeg heeft 2 redelijk goede kansen gehad en Dessel heeft op het afgekeurde doelpunt na nog niet kunnen dreigen.

20′ Een verre inworp rommelt zich een weg tot Baysel, hij kan tussen een aantal spelers door schieten, maar trapt over.

18′ Versmissen stuurt Mathei het straatje in en de spits werkt met een mooie boogbal over de doelman af, maar doet dit helaas voor Dessel vanuit buitenspelpositie.

12′ Vanhaen komt in de beginfase vaak in duel met Mombongo. Hij heeft het, op een voor hem vreemde positie, logischerwijs moeilijk met de fysiek sterke spits.

10′ Bounou haalt de achterlijn en kapt naar binnen, hij schiet via een Desselse verdediger over de achterlijn. De hoekschop die volgt wordt aan de tweede paal hoog over getrapt.

9′ Baysal combineert goed met Mombongo en is vervolgens Vanhaen te snel af. Geladé redt met de voeten op de poging van Baysel. Er wordt vervolgens bij de thuisploeg hard geroepen om een strafschop, maar zodra we het lichaam niet meer mogen gebruiken kunnen we beter een andere sport gaan doen.

1′ We zijn aan de match begonnen.

De samenstellingen van beide ploegen vanavond.