Meteen na de aftrap fluit de arbiter voor het einde. De thuisploeg probeerde het nog wel vol enthousiasme in de tweede helft, maar kwam op een afgekeurd doelpunt net voor de 1-4 na eigenlijk niet echt tot kansen. Dessel speelt de match uiteindelijk vrij rustig uit en kan via een hattrick van invaller Cinti een overtuigende en verdiende overwinning boeken op verplaatsing en kan vol vertrouwen uitzien naar de inhaalmatch tegen Tienen komende woensdag. Ook een positief puntje aan deze match en zeker het vermelden waard, de afwerking was uiteindelijk vanavond vrij efficiënt, iets dat we natuurlijk heel graag zien!

90′ DOELPUNT DESSEL! De thuisploeg is het noorden echt helemaal kwijt en uit wederom een afvallende bal knalt Cinti zijn derde met overtuiging tegen de netten! Dit is zoals ze dat zeggen de spreekwoordelijke kers op de taart.

90′ Laatste wissel voor Dessel. Vanhaen komt in de ploeg voor Sols.

87′ DOELPUNT DESSEL! Een afvallende bal valt voor de voeten van Cinti, de aanvaller pakt uit met een droge knal ineens en trapt via de paal binnen!

85′ Dubbele wissel aan Desselse zijde. Cheprassov en Demba komen in de ploeg voor Ghislain en Mathei.

85′ De thuisploeg lijkt de aansluitingstreffer te maken, maar Mukala duwt de bal aan de tweede paal binnen in buitenspelpositie.

79′ Boujouh komt mee opgestoomd en lijkt een voorzet te willen geven, maar zijn poging gaat over de achterlijn.

72′ DOELPUNT DESSEL! Cinti ontvangt de bal op de rechterflank, hij komt naar binnen en schildert de bal met zijn linker in de verre hoek binnen!

68′ Dessel met een eerste wissel. Cinti komt in de ploeg voor Haddouchi.

67′ Twee kansen voor Breugelmans in korte tijd, Eerst trapt hij in het zijnet, even later vindt hij doelman Dannel op zijn pad.

65′ Mathei ontvangt de bal en kan een klein gaatje vinden, zijn schot gaat net over de deklat.

55′ Kaba wordt goed vrijgespeeld, maar hij neemt teveel tijd en zijn poging kan nog afgeblokt worden.

53′ Ghislain kan naar binnen komen en trappen, zijn schot zeilt naast en over het doel.

53′ Haddouchi trapt op de benen van de doelman.

48′ De thuisploeg moet met 10 verder. Aanvoerder Salem-Ngabou had blijkbaar in de eerste helft al geel (dat hebben we op de tribune even gemist dan) en pakt nu zijn tweede gele kaart door Mathei onderuit te halen en een counter te voorkomen.

46′ We zijn aan de tweede helft begonnen. Bij de thuisploeg zijn Pina en Maene in de ploeg gekomen, voor wie zij erin zijn gekomen moeten we jullie nog even schuldig blijven.

Rust in La Louviere. In een kansarme eerste helft pakt Dessel de voorspring aan de rust door twee strafschop doelpunten. Daarbij mag doelman Kustermans wederom een compliment krijgen. Voor de tweede keer dit seizoen pakt hij een strafschop op een belangrijk moment. Zijn prachtige save na enkele minuten zorgde ervoor dat Dessel niet al heel snel op achterstand kwam en zo al snel achter de feiten moest aan lopen. De thuisploeg kwam nog het dichtst in de buurt van het vijandige doel, maar ook zij konden nooit echt veel gevaar stichten. Het zegt dan ook genoeg dat alle drie de doelpunten uit een stilstaande fase kwamen.

44′ Aydouni heeft iets moois in gedachten, maar produceert een rollertje. Zulke schoten gaan Kustermans nooit in de problemen brengen.

44′ Een afgeslagen corner komt voor de voeten van Mukala, zijn schot wordt gepareerd door Kustermans.

41′ We kunnen nu ook de eerste kans voor Dessel noteren deze wedstrijd, naast de twee penalty’s natuurlijk. Breugelmans krijgt de bal op links en raakt de bal verkeerd, waardoor de bal ruim voorlangs gaat.

35′ De arbiter staat heel even in de weg waardoor Dessel de bal verliest. Bentayeb is er vandoor en ziet vervolgens zijn ploeggenoten over het hoofd. Hij probeert het zelf en zijn poging komt niet in de buurt van het doel van Kustermans.

33′ Dessel heeft veel moeite met het veld lijkt het. Er zijn al meerdere spelers uitgegleden, soms levert dit ook balverlies op. Dit heeft gelukkig nog niet geresulteerd in kansen voor de thuisploeg.

31′ DOELPUNT DESSEL! Breugelmans zet zich opnieuw achter de bal. De doelman veranderde van hoek, maar dat deed Jari ook. Hij trapt wederom goed binnen!

30′ Wederom een strafschop voor Dessel. Haagen komt zich voorin melden en wordt onderuit gehaald, de arbiter wijst ook deze keer naar de stip.

27′ Gele kaart voor Haddouchi (Dessel)

19′ Dessel heeft het momenteel even moeilijk. Eerst is het Ba die een aardige kans naast trapt en even daarna levert Dessel de bal in, maar weet Kaba hier niet van te profiteren.

11′ Het staat alweer gelijk. De thuisploeg krijgt een vrije trap die er eigenlijk nooit in mag. De muur lijkt niet helemaal goed te staan en de bal kan door/langs de muur hard richting het Desselse doel. Kustermans wordt verrast en kan uiteindelijk ook niet meer met de voeten redden. Aydouni is de doelpuntenmaker

10′ Gele kaart voor Lenaerts (Dessel)

9′ DOELPUNT DESSEL! Ondanks dat de doelman al bijna een halve meter voor zijn doellijn stond, stuurt Jari hem de verkeerde hoek in en trapt hij hard in de andere binnen!

8′ Ook Dessel krijgt nu een strafschop! Breugelmans zijn voorzet komt tegen de arm van een tegenstander en de arbiter kan niet anders dan de bal op de stip leggen.

7′ De rugnummers bij de tegenstander zijn vanaf de tribune lastig te zijn, dus onze excuses alvast als we bij de thuisploeg ooit niet weten welke speler een actie uitvoert.

4′ Kustermans kan zich wederom onderscheiden. Hij ziet net als tegen Mandel wat de aanvaller van de thuisploeg gaat doen en pakt de bal prachtig uit de hoek!

3′ De thuisploeg krijgt al snel aan strafschop. Haagen probeert zijn tegenstander af te houden en levert daarbij de bal in, hij moet een overtreding maken om een grote kans te voorkomen.

1′ Dessel heeft de match op gang getrapt.

De laatste keer dat we La Louviere Centre troffen was 2 seizoenen geleden. Thuis werd de tegenstander met een alles behalve geflatteerde 5-2 terug de bus in gestuurd en in de return werden ze, in de eerste match van onze huidige T1 Benny Lunenburg als eindverantwoordelijke, na een stroef begin met een 3-6 score verslagen. Wat ons nog bijstaat van deze match is dat het stroef begon en Dessel op een gegeven moment kort voor rust op een dubbele achterstand stond, maar toen zorgde Alessandro Cerigioni op slag van rust voor de 2-1 en deze aansluitingstreffer was een kantelpunt in de match. Na rust kwam Dessel heel goed uit de kleedkamer en werd ‘La Lou’ met klinkende 3-6 cijfers aan de kant gezet. We zitten nu in een heel andere situatie, met heel wat wisselingen bij beide ploegen. Die resultaten zeggen dus helemaal niets over wat Dessel vanavond voor resultaat kan en gaat halen, maar laten we hopen dat de doelpunten ook nu net zo vlot binnen vallen bij de tegenstander en Dessel wederom met drie punten de bus in kan.

De samenstellingen van beide ploegen vanavond.