90+2′ Een schot van Vanhaen wordt gekraakt en is geen probleem voor Saussez.

90′ Chevalier kan er op de counter nog eens uit, Gelade komt als winnaar uit de strijd.

88′ Colman komt in de ploeg voor Ghislain. Dessel verdient hier een punt, maar gaat dit nu zelf af moeten dwingen.

88′ Een schot van Chaabi mist het doel.

83′ De thuisploeg pakt de voorsprong. Er wordt een duidelijke overtreding (gevaarlijk spel) gemaakt op Verbeek maar de Waalse arbiter laat doorspelen. Wie vervolgens in de kluts binnen werkt hebben we zo gauw niet kunnen zien. Wat we wel weten is dat dit doelpunt nooit had mogen tellen.

81′ Gele kaart voor Smolders (Dessel)

79′ Vanhaen komt in de plaats van Konneh.

76′ Sols krijgt zijn tweede gele kaart en moet dus met rood van het veld. Dessel moet nog een kwartier met 10 zien te overleven.

73′ Verbeek met de bal op Ghislain, hij frommelt zich er doorheen en staat schuin voor het doel vrij om te trappen, hij mist vervolgens omdat hij dit te gehaast doet. Cerigioni stond centraal nog vrij en was misschien de betere optie geweest. Dessel moet niet teveel van dit soort kansen gaan missen.

71′ Er ligt ruimte achterin bij de thuisploeg, maar die ruimte ligt er ook bij ons. Dus vooral niet teveel daarvan weggeven nu, dan is de thuisploeg levensgevaarlijk hebben we al verschillende keren gezien.

67′ Arib wordt vervangen door Laurent.

67′ Dessel komt er goed uit en de voorzet van Versmissen komt tot bij Kasmi, hij kapt zich vrij en vuurt richting doel, zijn schot kan nog worden aangeraakt en sterft in schoonheid op de deklat.

65′ De thuisploeg maakt gelijk, dat is niet onverdiend te noemen maar wel jammer. Tainmont wordt aangespeeld met een lange bal, speelt zich goed vrij en trapt in de verste hoek binnen.

62′ Gele kaart voor Cavus (Dessel)

59′ Een schot van Konneh wordt nog aangeraakt en gaat centimeters langs de verkeerde kant van de paal.

58′ Tainmont probeert het van afstand, geen probleem voor Gelade.

56′ Gele kaart voor Diallo (Francs Borains)

Vanwege de plek waar ik het verslag doe, kan ik soms aan de overkant de nummers niet zien. Vandaar dat de namen misschien soms gaan ontbreken bij de thuisploeg.

51′ Een afstandsschot van de thuisploeg gaat maar net naast.

50′ Voorzet van links, de kopbal is een prooi voor Gelade, die met een katachtige sprong de bal uit de hoek duikt.

46′ We zijn aan de tweede helft begonnen.

De arbiter fluit voor de rust. Dessel heeft het laatste kwartier flink onder druk gestaan maar kan, mede door een fantastische Gelade, stand houden. De ploeg kon zelfs nog enkele keren op de tegenaanval eruit. In de tweede helft zullen daar ook de mogelijkheden liggen, de ruimtes achter de verdediging is daarentegen een aandachtspunt voor de tweede helft, de tegenstander komt daarin toch net iets te vaak alleen voor de doelman.

45′ Gele kaart voor Arib (Francs Borains)

44′ Vrije trap Chevalier, Gelade pakt in twee tijden.

38′ Nu is het Chevalier die alleen voor Gelade verschijnt, wederom wint de doelman deze strijd. Hij keept een wereld partij tot nu toe, maar er vallen teveel gaten achterin.

36′ Gele kaart voor Swerten (Dessel)

35′ Lavie verschijnt weer alleen voor de doelman. Nu telt iedereen zijn schot in de verre hoek al, maar is het wederom Gelade die met een geweldige save in hoekschop kan verwerken.

32′ Chevalier zet met een hoge bal Lavie alleen voor de doelman, hij probeert hem te omspelen maar Gelade pakt de bal van zijn voeten.

31′ Twee voorzetten net na elkaar zijn iets te scherp en een prooi voor Saussez. De thuisploeg heeft het meeste balbezit, maar Dessel laat zich zeker niet onbetuigd.

30′ Sols stuurt Ghislain diep en de aanvaller kan alleen op de doelman af. Hij speelt de bal helaas net iets te ver voor zich uit waardoor Saussez kan pakken.

27′ Gele kaart voor Sols (Dessel)

13′ DOELPUNT DESSEL! Hierna kan Dessel er snel uit en speelt Cerigioni de bal naar Ghislain, hij trapt vanaf een meter of 16 laag in de verre hoek binnen!

12′ Nogmaals Chevalier, na een mooie actie, wederom in de handen van Gelade.

12′ Schot van Chevalier in de handen van Gelade.

9′ Arib wil de bal voorbrengen, Gelade kan met de voet in hoekschop werken. De thuisploeg voert de druk op.

6′ Dessel begon scherp, de thuisploeg lijkt nu weer een beetje de controle over te nemen.

2′ Schot van Ghislain, Saussez kan rapen.

1′ Meteen een mogelijkheid voor Dessel. Voorzet van Ghislain, Konneh kan aan de tweede paal net niet bij de bal.

1′ We zijn aan de match begonnen.

De samenstellingen van beide ploegen vanavond.