Afgelopen in Hamme. Dessel pakt hier de drie punten door een aantal sterke minuten vlak voor tijd. De thuisploeg zakt door de winst van Chatelet rechstreeks een klasse lager.

90′ Bij de thuisploeg krijgt de afscheid nemende kapitein Speltdooren een terechte applausvervanging in blessuretijd. Zijn vervanger is Claeys.

89′ Hele mooie combinatie tussen Janssens en Jutten, eerstegenoemde stuit vervolgens op de voeten van De Vroe.

89′ Kopbal van Dekuyper in de handen van Kustermans.

85′ Haagen komt in de ploeg voor Baeten.

83′ Een poging van Dujardin verdwijnt ruim over het doel.

80′ Gele kaart voor Janssens.

79′ DOELPUNT DESSEL! Breugelmans stuurt De Vroe de verkeerde hoek in en trapt vol vertrouwen hard in de andere hoek binnen!

78′ Strafschop voor Dessel. De Vroe gaat onder een lange bal door en Vansimpsen wordt tegen de grond gewerkt.

77′ DOELPUNT DESSEL! Jutten kapt aan de rechterkant van het veld naar zijn linkervoet en gooit de bal voor het doel. In het midden staat Baeten vrij en hij laat De Vroe kansloos met een geplaatste kopbal!

73′ Breugelmans wordt op de rand van het strafschopgebied weggestoken, maar wacht telang en ziet zowel zijn eerste poging, alsmede zijn rebound geblokt worden. Even hierna kan Jutten uithalen, maar trapt hij de bal ruim over en naast.

70′ Vrije trap van Smet vanaf de rechterkant. Breugelmans staat vrij nog voor de eerste paal, maar kan zijn kopbal niet op doel krijgen.

66′ Hamme komt middels een vrije trap van rechts weer voor het doel. Ivens kopt maar kan zijn bal niet kadreren en ziet deze ruim naast gaan.

62′ Een vrije trap van Smet wordt in tweede instantie door Remen met een hoge bal het strafschopgebied ingewerkt. Iedereen blijft staan behalve Breugelmans, hij ontsnapt aan de aandacht van iedereen en probeert over De Vroe heen te koppen, maar de doelman kan pareren.

60′ Hoekschop van Smet, Vansimpsen kan bij de tweede paal koppen, maar raakt de bal niet goed en deze gaat over het doel.

57′ De thuisploeg scoort voor een derde keer en deze keer blijft de treffer wel staan. De Wilde trapt na een voorzet vanaf rechts de bal achter Kustermans. Een op basis van de tweede helft terechte gelijkmaker.

56′ Gele kaart voor Ivens.

52′ Bij een vrije trap van Hamme komt Kustermans zijn doel uit, maar een van de spelers van de thuisploeg is hem te snel af en kopt in het doel. Dit is echter buiten de lijnrechter gerekend, die wederom buitenspel ziet en weer wordt het doelpunt dus afgekeurd. Dessel heeft hier twee momenten waar ze op felheid afgetroefd worden en hebben het geluk dat beide doelpunten afgekeurd worden.

51′ Smet mag een hoekschop trappen en draait deze scherp van het doel weg, ‘Turbo Toon’ komt ingestormd en zet zijn hoofd ertegen. Iets teveel kracht helaas en de bal gaat net over het doel.

47′ Heel Hamme claimt hier een strafschop. En we moeten toegeven dat ondanks dat de arbiter het niet zo ziet, de bal hier zeker op de stip had gekund. In de omschakeling kan Vansimpsen door. Hij wordt gehinderd door Speltdooren en kan niet goed afdrukken, De Vroe kan redden.

46′ De Wilde trapt na wat chaos in het Desselse strafschopgebied de gelijkmaker in het doel, maar wordt afgevlagd voor buitenspel en dus telt het doelpunt niet.

46′ De tweede helft is begonnen.

De arbiter fluit ook meteen voor de rust in Hamme. Een tamme eerste helft, waar Dessel de controle grotendeels in handen heeft, maar verzuimt al vroeg een ruime voorsprong te nemen. 

45′ Een vrije trap die volgt van Wederom Speltdooren gaat ruim over. Elk moment van de thuisploeg dat gevaarlijk is, komt van of via de aanvoerder en meestal via dode spel situaties.

45′ Gele kaart voor Remen.

43′ Een hoekschop van Speltdooren draait ineens naar het doel, maar Kustermans kan nog net over de lat tikken voor een nieuwe hoekschop. Deze levert uiteindelijk geen gevaar op.

38′ Een licht gekwetste Yagan wordt vervangen door Jutten.

34′ Hamme krijgt een vrije trap centraal op zo’n 20/25 meter van het doel. Speltdooren zet zich erachter en krult het leer van afstand prachtig richting het doel, zijn poging sterft in schoonheid op de lat.

31′ Een vrije trap vanaf links van Smet, zijn poging lijkt buiten de gaan bij de tweede paal, maar Breugelmans kan met het hoofd nog terug leggen. Vervolgens wordt het Vansimpsen net iets te lastig gemaakt en kan De Vroe zijn poging pakken.

27′ Een eerste doelpoging van de thuisploeg. Marien komt van rechts naar binnen en probeert het met een schot, zijn poging wordt gekraakt en kan makkelijk gevangen worden door Kustermans.

Een slordige match tot dusver. Waar Dessel grotendeels de controle heeft, alleen zelf ook nog teveel foutjes maakt en te onnauwkeurig is om verder uit te lopen. De kansen waren er alvast wel.

16′ Bijna weer raak. Dit keer was het een combinatie van Breugelmans naar Yagan, hij zet 2 man in de wind, maar vindt wederom De Vroe op zijn pad.

14′ DOELPUNT DESSEL! Uit een hoekschop van Breugelmans, kopt de mee opgekomen ‘Turbo Toon’ Lenaerts goed in de verre hoek binnen.

13′ Na stom balverlies van de thuisploeg niet al te ver van het eigen doel komt de bal via Gerits terecht bij Yagan, hij kan centraal zijn man nog uitkappen, maar zijn poging met de punt van de voet wordt gekeerd door De Vroe.

Tot dusver kan dit een rustige ‘zomeravond match’ genoemd worden. De match is nu ongeveer 10 minuten bezig, en beide ploegen kunnen het juiste ritme nog niet echt vinden.

7′ Eerste ‘wapenfeit’ van de match is een voorzet/schot van Breugelmans die over de lat vliegt.

1′ De match is op gang gefloten.

De opstellingen van beide ploegen vanavond:

30976796_10214772565604340_1794695654_o.jpg