Afgelopen. Dessel wordt met beide voetjes op de grond gezet en leidt een kansloze en terechte nederlaag in Tienen.

90′ Een schot van Geukens gaat naast en een voorzet van Coeckelbergs gaat net over het doel.

85′ Een voorzet vanaf rechts wordt door Matterne op de deklat gekopt. De score had hier nog veel hoger uit kunnen vallen.

83′ Laureys trap ver naast.

81′ Peeters trapt hoog over. De ingevallen jongeling is nog een van de weinige lichtpuntjes aan Desselse zijde vanmiddag.

80′ Bij de thuisploeg worden Claes en Jochmans vervangen door Laureys en Swerten.

79′ Dessel speelt een verloren wedstrijd, het spel is niet om over naar huis te schrijven. Dat gecombineerd met een energieke tegenstander, waar alles op zijn plek lijkt te vallen, zorgt voor een kansloze namiddag in Tienen. Ook zulke matchen ga je eens krijgen in een seizoen.

78′ De hoekschop die volgt wordt door Claes aan de tweede paal binnen gekopt. Hij tekent hiermee zijn hattrick aan vanmiddag.

77′ Bij Tienen lijkt werkelijk waar alles goed te vallen. Kempeneers probeert het nu met een poging van eigen helft, Kustermans kan nog net in hoekschop duwen.

75′ Bij Dessel wordt Haagen vervangen door Coeckelbergs. De thuisploeg brengt Lemaers voor Osei-Berkoe.

69′ Spaenhoven komt van rechts naar binnen en trapt maar net over het doel.

65′ DOELPUNT DESSEL! Het moest haast wel van een stilstaande fase zijn. De net ingevallen Peeters zet zich achter de bal en krult deze prachtig in de bovenhoek!

62′ Mputu wordt vervangen door Vanweerts.

61′ Gele kaart voor Chantrain (Tienen)

58′ Meteen na het doelpunt wordt Vanhaen vervangen door Peeters.

58′ Het gaat van kwaad naar erger. Wederom slordig Dessels balverlies zorgt voor een counter van de thuisploeg. Mputu wordt aan de rechterkant aangespeeld en schuift in de verre hoek binnen.

46′ We zijn aan de tweede helft begonnen. Bij Dessel zijn Cinti en Cheprassov in de rust vervangen door Demba en Geukens.

We gaan in de tweede helft overigens op de live verder zonder scorebord, de stroomvoorziening op de perstribune werkt niet en dus gaat de laptop van ondergetekende het niet tot het einde van de match redden.

Rust in Tienen. Een zeer matig Dessel kan geen vuist maken tegen een heel efficiënt Tienen. Uit de eerste twee kansen stond een 2-0 op het bord. Daarna kreeg de thuisploeg nog een tweetal kansen waar niets mee gedaan werd.

43′ Mputu trapt in de handen van Kustermans.

41′ Het is een gatenkaas bij Dessel momenteel, de ploeg is het even helemaal kwijt. Claes kan er met bal doorheen en gaat alleen op Kustermans af. Het is aan de Desselse doelman te danken dat de score niet nog hoger uitvalt op dit moment.

37′ Cinti probeert het uit de draai, hij trapt hoog over.

37′ Tienen is zeer efficiënt en kan uit de enige twee kansen die ze krijgen, twee doelpunten maken. Dessel stelt daar vooralsnog veel te weinig tegenover.

34′ De thuisploeg pakt een dubbele voorsprong. Het gaat allemaal veel te gemakkelijk nu achterin bij Dessel. Claes ontvangt, baant zich een weg tussen enkele Desselaars door en kan binnen trappen.

30′ Cinti met een schot. Bouzian gaat naar de hoek en heeft geen probleem met de poging van de Desselse aanvaller.

28′ De thuisploeg komt alsnog op voorsprong. Een afgeslagen hoekschop wordt met een hard schot weer de drukte ingebracht. Via Mputu komt de bal bij Claes, die overhoeks binnen trapt. Een vermijdbaar doelpunt.

27′ De thuisploeg krijgt, met een enorme portie Desselse hulp, de grootste kans tot nu toe. Osei-Berkoe zet voor vanaf rechts. Ghislain kan vanaf rechts wegwerken maar raakt verkeerd en werkt bijna in eigen doel.

26′ Cerigioni kan controleren en de bal tot bij Breugelmans krijgen. Hij wil op de volley ineens trappen, maar raakt de bal verkeerd.

15′ Op een poging van Versmissen na gebeurt er nog niet heel veel. De thuisploeg komt nog niet in de buurt van Kustermans, maar Dessel kan ook nog geen kansen bij elkaar spelen.

8′ Versmissen probeert het van heel ver. De bal eindigt in de handen van Bouzian.

1′ We zijn aan de match begonnen.

De samenstellingen van beide ploegen.